Regatul Unit a acceptat o solictare a Uniunii Europene (UE) de prelungire a perioadei aplicării provizorii a acordului comercial post-Brexit, cu scopul de a lăsa suficient timp Parlamentului European (PE) să ratifice documentul, a anunţat un purtător de cuvânt al Guvernului lui Boris Johnson, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Azi (marţi), am convenit să prelungim până la 30 aprilie termenul-limită al ratificării acorduui de către UE”, a anunţat purtătorul de cuvânt.

Aplicarea provizorie a tratatului, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie, urma să se încheie iniţial la 28 februarie, însă PE a anunţat că are nevoie de mai mult timp.

”Este dezamăgitor faptul că UE nu şi-a încheiat procedurile interne la termenul convenit, având în vedere incertitudinea pe care-o creează acest lucru întreprinderilor şi cetăţenilor ambelor părţi. Aşteptîm ca UE să respecte noul calendar”, a insistat purtătorul de cuvânt britanic.

O examinare aprofundată a acestui text - de 1.250 de pagini - în PE a început la jumătatea lui ianuarie.

Eurodeputaţii speră să se exprime prin vot în martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.