Şapte persoane din municipiul Buzău au fost reţinute pentru tâlhărie, camătă şi şantaj şi urmează a fi prezentate judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Buzău au efectuat, luni,  11 percheziţii, în cartierul Mihai Viteazu din municipiul Buzău, la domiciliile unor persoane bănuite de tâlhărie, camătă şi şantaj. În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi în vederea continuării cercetărilor 77.650 de lei, 24.260 de euro, 7.900 de dolari, 13 telefoane mobile şi mai multe înscrisuri. Totodată, un autoturism de lux a fost indisponibilizat.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Buzîu  din cercetări a reieşit că, în perioada 2012-2021, bănuiţii ar fi acordat bani cu împrumut mai multor persoane, pentru care ar fi perceput dobânzi, fără a fi autorizaţi în acest sens.  Totodată, pentru recuperarea sumelor de bani împrumutate şi a dobânzilor percepute, persoanele cercetate ar fi exercitat acte de constrângere fizică şi psihică împotriva celor care nu reuşeau să restituie, la termen, sumele datorate.

Prejudicul estimat în acest caz se ridică la peste 60.000 de euro pe lângă alte bunuri mobile şi imobile.

Poliţiştii buzoieni au pus în executare 16 mandate de aducere iar 7 persoane, 5 bărbaţi şi 2 femei, cu vârste cuprinse între 23 şi 42 de ani, au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de marţi să fie prezentate instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

unea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, fiind agrenaţi şi poliţişti de investigarea criminalităţii  economice, poliţişti de ordine publică, criminalişti şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.