Romanul „Marele Gatsby/ The Great Gatsby” al lui F. Scott Fitzgerald va fi adaptat într-un lungmetraj animat scris de Brian Selznick, cunoscut pentru „Wonderstruck”, şi regizat de William Joyce.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Michael Siegel şi David Prescott, de la DNEG, vor fi, alături de Joyce, producători ai filmului. DNEG Feature Animation va susţine serviciile de animaţie.

Va fi pentru prima dată când romanul apărut în 1925 va fi transformat într-un lungmetraj animat. Cea mai recentă ecranizare a aparţinut lui Baz Luhrmann, cu Leonardo DiCaprio şi Carey Mulligan în rolurile principale, şi a fost lansată în 2013.

Joyce a transmis într-un comunicat citat de Variety: „Gatsby continuă să farmece cititorii ca nicio altă carte din literatura americană. Mare parte din puterea lui Gatsby vine din magia prozei lui Fitzgerald. El a creat un vis bogat care, într-o oarecare măsură, i-a ocolit pe cineaşti. Versiunile cinematografice anterioare au fost constrânse de live-action, dar animaţia inovativă ar putea în sfârşit să realizeze calitatea greu de surprins a romanului”.

Prescott a adăugat: „Este un moment perfect pentru un Gatsby animat. (...) Stilul de animaţie şi imaginea pe care le realizăm pentru acest proiect sunt atât de frumos legate împreună”.

DNEG Feature Animation a mai colaborat cu William Joyce, autor de cărţi pentru copii, producător şi regizor, pentru un scurtmetraj intitulat „Mr. Spam Gets a New Hat”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.