Lungmetrajele „Blackbird”, cu Susan Sarandon şi Kate Winslet, şi „Békeidõ”, filmat în mare parte la Cluj-Napoca, sunt singurele debuturi în top 10 al box office-ului românesc de weekend.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Drama „Cu inima împăcată/ Blackbird”, care îi are în distribuţie pe Sam Neill, Susan Sarandon, Kate Winslet şi Mia Wasikowska, este un remake al filmului danez „Silent Heart” (2014).

Lungmetrajul regizat de Roger Michell, lansat internaţional în 2019, a generat încasări de 3.049 de lei, după ce a fost vizionat de 172 de spectatori, clasându-se pe poziţia a treia, potrivit cifrelor preliminare oferite News.ro de Cinemagia.

În centrul poveştii se află o femeie, cu o boală în fază terminală, care organizează o întâlnire cu întreaga familie pentru un ultim weekend petrecut împreună.

„Treasure City/ Békeidõ”, regizat de Szabolcs Hajdu, a debutat pe locul al nouălea, cu 129 de spectatori şi încasări de 1.454 de lei.

Filmul este alcătuit din mai multe poveşti conectate. Aduce în atenţie aspectele dominaţiei şi dependenţei, la limita dintre ficţiune şi realitate. Într-o singură noapte au loc mai multe întâmplări: conflictul dintre un preot protestant şi familia lui; aventurile fiicei adolescente a unei activiste politice; criza căsătoriei unui actor de vârstă mijlocie şi povestea unui director de teatru de renume şi tânăra lui protejată.

Locul întâi în actualul top românesc de weekend a fost ocupat din nou de animaţia „Trolii descoperă lumea/ Trolls World Tour”, care a fost vizionată de 693 de spectatori, în al 18-lea weekend de la debut, şi a generat încasări de 12.128 de lei.

Poziţia secundă a fost ocupată de comedia „Un tataie de coşmar/ The War with Grandpa”, cu Robert De Niro şi Uma Thurman în distribuţie, care, în al 20-lea weekend de la premieră, a fost vizionată de 332 de spectatori şi a înregistrat încasări de 5.657 de lei.

Top 10 este completat de animaţia „Salvaţi de Crănţenei/ Animal Crackers”, filmul de aventuri „Dolittle”, lungmetrajul live-action „Mulan”, filmul de acţiune „Un hoţ cinstit/ Honest Thief”, thrillerul „Tenet” şi filmul SF „Noii mutanţi/ The New Mutants”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.