Bitcoin a scăzut luni cu peste 10%, la 51.993 de dolari pe unitate, după ce miliardarul Elon Musk, proprietarul Tesla, a afirmat weekendul trecut că preţurile criptomonedelor ”par ridicate”, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La un anumit moment, bitcoin a scăzut sub nivelul de 50.000 de dolari pe unitate, la un minim al zilei de 47.700 de dolari pe unitate, potrivit datelor oferite de Coin Metrics.

Nu este clar ce a provocat scăderea de luni a bitcoin. Sâmbătă, Musk a afirmat că preţurile bitcoin şi ether par exagerate.

Bitcoin a avansat duminică la peste 58.000 de dolari pe unitate, dar tendinţa ascendentă s-a inversat între timp.

Fluctuaţiile de peste 10% ale preţului bitcoin nu sunt o raritate. În 2017, bitcoin a urcat la un moment dat la aproape 20.000 de dolari pe unitate, pentru ca în următorul an să piardă 80% din valoarea sa.

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a avertizat luni că bitcoin ”este un activ extrem de speculativ”, afirmând că este îngrijorată că investitorii îşi vor pierde banii.

”Este un mod extrem de ineficient de a efectua tranzacţii, iar cantitatea de energie consumată în procesarea tranzacţiilor respective este uluitoare”, a spus fosta preşedintă a Rezervei Federale.

Bitcoin a crescut cu peste 80% în acest an. Săptămâna trecută, criptomoneda a atins pentru prima oară o capitalizare de piaţă de 1.000 de miliarde de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.