Fostul director artistic al Teatrului Naţional grec Dimitris Lignadis, suspectat de violuri asupra minorilor, a fost arestat sâmbătă. Potrivit mandatului de arestare, regizorul este acuzat de violuri şi comportament indecent asupra minorilor, ceea ce el neagă, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De altfel, el a demisionat din funcţii pe 6 februarie, invocând un "climat toxic de zvonuri, de insiunări şi de bârfe". 

În vârstă de 56 de ani, Dimitris Lignadis este în centrul a numeroase acuzaţii de abuz sexual asupra minorilor. Ministrul grec al Culturii Lina Mendoni a declarat, vineri, că i-a cerut procurorului Curţii Supreme să examineze aceste acuzaţi, descriindu-l pe cineast drept "o persoană periculoasă". 

De partea sa, avocatul lui Dimitris Lignadis, Nikos Georgouleas, a precizat sâmbătă că regizorul respinge acuzaţiile şi că a fost arestat după ce s-a prezentat singur la Poliţie. 

Potrivit Athens New Agency (ANA), vineri a fost depusă o plângere în care era specificat un viol din 2010 asupra unui adolescent în vârstă de 14 ani. Tânărul, care în prezent are 25 de ani, este a doua persoană care a făcut astfel de acuzaţii la adresa lui Dimitris Lignadis, potrivit postului de televiziune public ERT TV.

La mai mult de trei ani de la apariţia mişcării #MeToo în Statele Unite, aceasta a izbucnit şi în Grecia. Sofia Bekatorou, de două ori medaliată la Olimpiadă la iahting, a declarat în decembrie 2010 că a fost vicitmă, la 21 de ani, a "hărţuirii şi abuzurilor sexuale" din partea unui membru al Federaţiei de iahting în camera sa de hotel, la puţin timp după calificările pentru Jocurile Olimpice de la Sydney în 2000. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.