Ministrul de Interne al Libiei, Fathi Bachagha, a scăpat nevătămat, duminică, după o tentativă de asasinat în apropiere de Tripoli, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bachagha face parte din Guvernul de uniune naţională recunoscut de ONU. El era favorit pentru postul de premier, ocupat în cele din urmă, la 5 februarie, de Abdel Hamid Dbeibah.

Convoiul ministrului de Interne a fost duminică ţinta gloanţelor trase dintr-o maşină blindată, la Janzour, la aproximativ 12 kilometri de Tripoli. “Poliţiştii care îl escortau pe ministru au ripostat. Doi dintre atacatori au fost arestaţi, iar al treilea a fost rănit şi transportat la spital. Ministrul este bine”, a explicat anturajul ministrului Fathi Bachagha.

Bachagha, un politician care luptă activ împotriva corupţiei, revenea la Tripoli după o vizită de rutină la sediul unei noi unităţi de siguranţă legată de ministerul său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.