Banca Mondială a anunţat joi că a numit primul african în funcţia de director general al diviziei sale de investiţii, International Finance Corp (IFC), un post cheie pentru eforturile instituţiei financiare de a finanţa producerea de vaccinuri şi de a susţine investiţiile în proiecte energetice cu emisii reduse de dioxid de carbon, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Makhtar Diop, un senegalez, fost ministru al economiei şi finanţelor în ţara din vestul Africii, va prelua acest post după ce a fost vicepreşedinte al Băncii Mondiale pentru infrastructură, funcţie din care a coordonat activitatea băncii în sectoarele energiei, transporturilor, dezvoltării digitale şi altele.

Tot în această săptămână, Organizaţia Mondială a Comerţului l-a selectat ca director general pe Ngozi Okonjo-Iweala, fost ministru de Finanţe nigerian şi director general al Băncii Mondiale.

Preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, a lăudat experienţa lui Diop atât şi sectorul public cât şi în cel privat, afirmând că acesta va contribui la atragerea investişiilor în domeniul energiei cu emisii reduse de dioxid de carbob, transporturi, apă nepoluată, servicii digitale şi alte infrastructuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.