Premierul Florin Cîţu a declarat, joi seară, că vaccinarea profesorilor se va realiza ”într-un timp scurt”, dând exemplul personalului din sistemul medical care a fost vaccinat într-o lună de zile. Cîţu anunţă că din martie vom avea 2,4 milioane de doze şi apoi numărul va creşte, iar la finalul lunii septembrie se va ajunge ca 70% din populaţie să fie vaccinată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Florin Cîţu a fost întrebat, joi seară, la Digi 24, despre diferenţele de opinie pe care le-a avut cu ministrul sănătăţii şi a afirmat: ”Era vorba despre a da sau a nu da o amendă şi am spus foarte clar, campania de vaccinare înseamnă să îi vaccinăm pe toţi românii. Nu cred că există o întreagă strategie de a eluda sistemul. Probleme vor exista tot timpul, dar până la urmă vrem să vaccinăm toţi românii. Acolo vrem să ajungem. Şi campania din România, nu o spun eu, o spun statisticile, suntem pe locul trei în Uniunea Europeană, în ceea ce priveşte campania de vaccinare. Am început foarte bine cu medicii, apoi am mers cu persoanele în vârstă şi cronicii şi am avut acea problemă cu  oferta de vaccin, dar s-a rezolvat, iar din martie vom avea 2,4 milioane de doze şi apoi numărul  va creşte”. 
 
Ciţu a precizat că se va trece la vaccinarea profesorilor, care se va realiza destul de repede. 
 
”Nu i-a uitat nimeni pe profesori. Când a trebuit să trecem la vaccinarea profesorilor, a fost acea problemă cu vaccinul de la Pfizer, când se schimbau sumele de la o zi la alta aproape şi atunci am intrat într-o situaţie în care a trebuit să facem reprogramări. Am revenit la normal, vor fi şi centre mobile de vaccinare pentru profesori, veţi vedea că se face foarte rapid vaccinarea profesorilor”, a mai afirmat premierul. 
 
Acesta a precizat că se va începe ”cât mai rapid” vaccinarea profesorilor. 
 
”Dar vă aduc aminte că s-au vaccinat aproape toţi medicii în o lună aproape. Deci vom reuşi să facem şi vaccinarea profesorilor într-un timp scurt”, a mai declarat Cîţu, precizând că lunar vor ajunge tot mai multe doze de vaccin în România. 
 
”Vom ajunge la 100.000 de vaccinări pe zi”, susţine premierul, precizând că se va ajunge ca 70% din poplaţie să fie vaccinată până la finalul lunii septembrie. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.