Tribunalul Prahova a suspendat, joi, aplicarea unei hotărâri adoptate la finalul lunii ianuarie de Consiliul Judeţean Prahova prin care s-a decis desfiinţarea Direcţiei Judeţene de Pază din cadrul instituţiei, hotărâre în urma în urma căreia peste 150 de oameni ar urma să rămână fără loc de muncă. Sentinţa instanţei de judecată a fost luată după ce 19 angajaţi ai Direcţiei de Pază au contestat hotărârea adoptată de consilierii judeţeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suspendă executarea efectelor Hotărârii Consiliului Judeţean Prahova nr.2/27.01.2021 până la pronunţarea instanţei de fond asupra acţiunii în anulare act. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea se va depune la Tribunalul Prahova”, este soluţia pronunţată joi de secţia de contencios administrativ de la Tribunalul Prahova şi care face referire la aplicarea Hotărârii prin care Consiliul Judeţean Prahova a decis desfiinţarea a Direcţiei Judeţene de Pază Prahova, care are în organigramă 159 de posturi.

Decizia instanţei poate fi contestată cu apel în termen de cinci zile de la comunicare.

Nouăsprezece angajaţi ai CJ Prahova au dat în judecată instituţia, după ce consilieri judeţeni au decis să desfiinţeze direcţia care asigura paza unor obiective ale CJ Prahova. Desfiinţarea Direcţiei Judeţene de Pază trebuia să se facă începând cu 31 martie.

La acel moment, preşedintele Consiliului, Iulian Dumitrescu, afirma că intenţionează să externalizeze serviciul de pază către firme private.

"Vom externaliza serviciul de pază şi, prin caietul de sarcini, vom solicita firmelor de pază să îi angajeze pe foştii angajaţi ai administraţiei publice. Banii economisiţi de Consiliul Judeţean vor fi cheltuiţi pe investiţii de care prahovenii au mare nevoie”, a declarat Iulian Dumitrescu, citat într-un comunicat al Consiliului Judeţean Prahova.

Conform acestuia, pentru funcţionarea Direcţiei Judeţene de Pază se cheltuie anual peste 11 milioane de lei. Dumitrescu nu a făcut publice şi sumele pe care instituţia ar urma să le cheltuiască după externalizarea serviciului de pază.

În noiembrie anul trecut consilierii judeţeni din Prahova au votat o hotărâre care prevede reducerea cu 101 posturi a aparatului propriu al administraţiei publice judeţene, dintre care sunt ocupate 91 de posturi. Şi atunci Consiliul Judeţean a fost dat în judecată chiar de către angajaţi de la direcţia juridică a instituţiei care au obţinut în instanţă suspendarea deciziei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.