Guvernul a aprobat în şedinţa de joi proiectul de desfiinţare a Secţiei speciale. Premierul Florin Cîţu a precizat că este nu doar o promisiune făcută de coaliţia de guvernare, dar şi o recomandare a instituţiilor europene. Vicepremierul Dan Barna a afirmat că ”decizia Guvernului este o îndepărtare de moştenirea toxică pe care încă o avem din guvernarea PSD – Liviu Dragnea”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPADTE: ”Desfiinţarea SIIJ este un gest de normalitate (...) Justiţia nu începe şi nu se termină cu SIIJ, sunt multe alte probleme (...) Această anomalie juridică, cerată de la început într-un mod contorsionat (...), a adus multe probleme”, a declarat, la rândul său, ministrul Justiţiei, Stelian Ion.

Ministrul Justiţiei vorbeşte despre ”o ineficienţă crasă”. 

Ion anunţă că dosarele aflate în lucru vor fi trimise la unităţile specializate - DIICOT, DNA, Parchetul General sau alte parchete ş se va face o verificare a actelor întocmite de către procurorii SIIJ. 

UPDATE: Vicepremierul dan Barna a  declarat, la rnsul său, că decizia arată că Guvernul este ”în cnfirmarea mandatului reformist pe care coaliţia  şi l-a asumat”.

”Decizia de azi a Guvernului este o îndepărtare de moştenirea toxică pe care încă o avem din guvernarea PSD – Liviu Dragnea”, a declarat Barna.

 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”A fost aprobat un proiect de lege privind desfiinţarea Secţiei de Investigare a  Infracţiunilor din Justiţie. Este o promsiune a coaliţiei de guvernare, dar este şi o recomandare şi pentru respectarea MCV”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern. 
 
Premierul a precizat că ”CSM a dat aviz negativ şi când s-a înfiinţat secţia specială, dar şi acum, dar nu pentru că nu doreşte desfiinţarea secţiei, ci pentru alte considerente”. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.