Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat, joi, la reuniunea Grupului de lucru privind problematica victimelor infracţiunilor, că este nevoie de formare specializată a magistraţilor, adaptarea cadrului judiciar la nevoile diferitelor categorii de victime şi identificarea zonelor de intervenţie în legislaţie. "Statul este responsabil să pună la dispoziţia victimelor pârghii dinamice şi efective pentru diminuarea impactului profund al traumelor", a susţinut el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Statul este responsabil să pună la dispoziţia victimelor pârghii dinamice şi efective pentru diminuarea impactului profund al traumelor”, a afirmat ministrul Justiţiei, Stelian Ion, la reuniunea Grupului de lucru privind problematica victimelor infracţiunilor.

Potrivit Ministerului Justiţiei, el a adăugat că toate aspectele acestui subiect au importanţă naţională şi că societatea vrea să vadă o colaborare puternică şi coerentă între actorii instituţionali implicaţi.

"Putem răspunde acestei aşteptări printr-o formare specializată a magistraţilor, prin adaptarea cadrului judiciar la nevoile diferitelor categorii de victime şi prin identificarea zonelor de intervenţie în legislaţia din domeniu", a susţinut el.

Competenţa la nivel naţional în materie este partajată şi, de aceea, activitatea acestui grup de lucru trebuie intensificată cât mai curând, le-a solicitat ministrul Justiţiei reprezentanţilor Consiliului Superior al Magistraturii, ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ai Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

"Poziţionarea preocupării pentru victimele infracţiunilor restabileşte un echilibru firesc în administrarea actului de justiţie. Ministerul va depune toate diligenţele, în limitele competenţelor instituţionale”, a afirmat ministrul Justiţiei.

Grupul de lucru este un răspuns la necesitatea intensificării eforturilor statale în această materie. Acesta va realiza o cartografiere a temelor de interes în domeniu şi va aduce la aceeaşi masă de discuţii actorii cu atribuţii atât în procedura judiciară, cât şi în cea extrajudiciară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.