Actorul rus Andrei Miagkov, legendă a cinematografiei sovietice şi erou al filmului simbol de Anul Nou în Rusia, a murit la vârsta de 82 de ani, a anunţat joi Teatrul "Anton Cehov" din Moscova, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instituţia nu a precizat cauza decesului.                

Miagkov este pentru ruşi eroul din "Ironia destinului" (1975), o comedie romantică despre peripeţiile unui bărbat în stare de ebrietate de Anul Nou, filmul urmărit în mod tradiţional pe 31 decembrie în Rusia. 

În film, după ce bea împreună cu prietenii la Moscova, el se trezeşte la Leningrad (astăzi Sankt-Petersburg). Crezând că se află încă în capitală, el merge la adresa care corespunde unui imobil şi unui apartament identic cu al său, satiră despre uniformitatea urbanismului în epoca sovietică. El întâlneşte aici o frumoasă necunoscută. 

Replicile şi cântecele sunt cunoscute de generaţii de ruşi. 

Alt rol important al actorului, melodrama "Romanţă la birou" care spune povestea unui angajat al institutului de statistică ce încearcă să-şi seducă şefa austeră pentru a obţine un nou post. 

Realizate de Eldar Riazanov, aceste două lungmetraje se numără printre cele mai mari succese comerciale din cinematografia sovietică.

Începând din 1977, Andrei Miagkov şi-a continuat cariera la Teatrul de Artă "Anton Cehov" din Moscova, unde a pus în scenă două piese şi a susţinut cursuri. În 2004, el a jucat şi pentru Kirill Serebrennikov, pe atunci tânăr regizor.

În 2007, şi-a reluat cel mai cunoscut rol în continuarea filmului "Ironia destinului". 

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin a indicat joi că preşedintele Vladimir Putin va transmite condoleanţe apropiaţilor "unui imens artist popular". 

Născut în 1938 la Leningrad, actorul a supravieţuit în copilărie teribilei blocade a oraşului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. 

               

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.