Târgul Mărţişorului va avea loc anul acesta la Muzeul Naţional al Ţăranului Român în curtea interioară, în perioada 25 februarie - 1 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pentru că ne încăpăţânăm să aşteptăm şi anul acesta 1 Martie în mod tradiţional, chiar dacă cu mască şi distanţare fizică, vom sărbători, şi de această dată, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Mărţişorul, un eveniment care a devenit, în ultimii 15 ani, o referinţă pentru publicul larg în peisajul târgurilor bucureştene”, a transmis MNŢR, joi, într-un comunicat.

Târgul Mărţişorului promovează şi recontextualizează sărbătorirea unui obicei care în ultimul secol a primit o serie de transformări, predominant în spaţiul urban.

Cu un număr de doar 100 de participanţi, având în vedere contextul pandemic, Muzeul Naţional al Ţăranului Român organizează Târgul Mărţişorului, în acest an, în condiţii restrânse, respectând restricţiile impuse de autorităţi.

Participanţii invitaţi - studenţi, artişti, meşteşugari - folosesc ca sursă de inspiraţie lumea şi mitologia ţărănească ori imaginează noi forme ale creativităţii urbane: de la obiectul manufacturat şi reciclat care foloseşte materiile naturale devenite clasice, la amprenta unui design contemporan, banda desenată sau personaje şi semne din mitologia urbană, imaginate pe o multitudine de materii neconvenţionale.

Alături de participanţii invitaţi la târg, se numără, ca în fiecare an, şcoli, fundaţii, asociaţii, organizaţii care desfăşoară acţiuni cu caracter umanitar pentru copii şi sprijin pentru categoriile defavorizate.

Târgul va fi deschis de joi, 25 februarie, până luni, 1 martie, între orele 10:00 şi 18:00.

Preţul biletului de intrare la târg: adulţi - 8 lei; pensionari - 4 lei; elevi şi studenţi, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau uşor - 2 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.