Procurorul general al statului New York, Letitia James, a dat marţi în judecată Amazon.com, în legătură cu gestionarea siguranţei muncii în timpul pandemiei de Covid-19 la două dintre depozitele sale, cu doar câteva zile după ce compania de comerţ electronic a intentat propriul proces pentru a bloca acest caz, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o plângere înregistrată la un tribunal al statului New York din Manhattan, James afirmă că eforturile Amazon pentru dezvoltare rapidă şi profituri mari au condus la ”o ignorare flagrantă” a măsurilor necesare pentru a proteja lucrătorii de coronavirus la un depozit din Staten Island şi la un centru de distribuţie din Queens, ambele din New York City.

James mai acuză Amazon că a luat măsuri punitive în mod ilegal atunci când angajaţii au început să se plângă, inclusiv în martie anul trecut, când l-a concediat pe activistul Christian Smalls, pentru nerespectarea carantinei plătite, atunci când a condus un protest legat de condiţiile de muncă de la depozitul din Staten Island.

Procesul are rolul să ceară Amazon să îmbunătăţească protecţia acordată angajaţilor, să îl reangajeze pe Smalls şi să îi acorde compensaţii lui, şi unui alt lucrător care a fost penalizat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.