Ministrul Mucii, Raluca Turcan, afirmă că mesajul său pentru angajaţii din sistemul bugetar care protestează, de peste o lună şi anunţă că nu vor renunţa la proteste că majorările de venituri trebuie acompaniate de o creştere a puterii de cumpărare. Ea atrage atenţia asupra consecinţelor pe care economia le poate suporta dacă guvernanţii fac majorări „forţate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebată, miercuri seară, într-o emisiune la Antena 3, ce mesaj are pentru sindicaliştii care protestează şi care au anunţat că va continua calendarul acţiunilor de protest, Turcan a afirmat: ”Orice majorare de venit trebuie făcută astfel încât economia să poată să o ducă şi să fie acompaniată de o creştere a puterii de cumpărare. Dacă noi am privi lucrul acesta, poate nu suficient de raţional, ca să nu zic populist, am risca să facem nişte creşteri forţate, să nu-ţi ajungă cheltuielile, să ai cheltuieli mult mai mari decât veniturile, iar ca să poţi să ţi le acoperi, să trebuiască să te împrumuţi. Dacă cei din jurul tău îşi dau seama că tu consumi mai mult decât poţi duce, atunci îţi cresc valoarea împrumuturilor pe care le iei şi, până la urmă, se întoarce împotriva oamenilor. Ai inflaţie, ai devalorizare a leului, ai scăderea puterii de cumpărare şi implicit scăderea calităţii vieţii”.
 
Ea a reafirmat că Guvernul  nu şi-a propus să taie venituri şi a precizat că dacă se va ajunge la scăderi „simţitoare” de venituri în sistemul public guvernul îşi pune problema să îngheţe creşterea unora şi să permită altor venituri, rămase în urmă, să crească, excepţie făcând acele venituri disproporţionat de mari.
 
Zeci de sindicalişti de la mai multe organizaţii de profil au protestet, miercuri, în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului, faţă de decizia Guvernului de a nu majora în acest an veniturile bugetarilor şi pentru a reclama condiţiile de muncă din unele sectoare de activitate. Oamenii au venit cu fumigene roşii, galbene şi albastre, acuzând Guvernul că "blochează” salarizarea unitară şi susţin că nu ei au făcut legea care prevede sporuri numeroase la salarii de bază mici.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.