Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunţă că ministerul pe care o conduce intenţionează să introducă în viitoarea lege a salarizării grile de salariu pentru mai multe instituţii publice ai căror angajaţi au venituri lunare de mii de euro, precum ANCOM, ANRE sau ASF.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul Muncii afirmă că intenţionează ca în viitoarea lege care va reglementa salariile din sistemul bugetar să introducă grile de salarizare în instituţii ai căror angajaţi au salarii foarte mari, cum ar fi Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) sau Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).
 
”În paralel cu grila de salarizare din administraţia publică, mai luăm în calcul introducerea unei grile şi în anumite instituţii cu rol de reglementare, cum ar fi ANCOM-ul, cum ar fi ANE-ul, cum ar fi ASF-ul, pentru că acelea sunt instituţii publice unde toţi angajaţii practic sunt remuneraţi din bani publici, însă aceste salarii sunt disproporţionate cu ceea ce există în sistemul bugetar”, a declarat Raluca Turcan, miercuri seară, la Antena 3. 
 
Turcan a precizat că speră ca legea să fie finalizată ”în urătoarele două luni, maxim”, după care să e discutată cu alte ministere, iar proiectul să fie trimis la Parlament şi întreaga procedură ar putea fi finalizată în aproximativ un an.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.