Un ofiţer de la Penitenciarul Tulcea a fost reţinut de procurorii DNA Constanţa pentru luare de mită după ce ar fi cerut şi ar fi primit de la doi deţinuţi sumele de 5.000 de euro şi 2.500 de lei pentru a le asigura protecţia şi condiţii favorabile acestora şi altor doi deţinuţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 16 februarie, a inculpatului Ciprian Irinel Cătănoiu, ofiţer în cadrul Penitenciarului Tulcea, pentru luare de mită în formă continuată.

Potrivit DNA, în perioada 2018 – 16 februarie 2021, acesta ar fi pretins şi primit de la două persoane (martori în cauză) sumele de 5.000 euro şi 2.500 lei în schimbul efectuării unor acte contrare îndatoririlor de serviciu.

"Concret, pentru banii primiţi, inculpatul ar fi trebuit să asigure protecţia şi condiţii favorabile de executare a pedepselor pentru cei doi martori şi pentru alte două persoane, toţi deţinuţi în Penitenciarul Tulcea", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de DNA.

Marţi, Cătănoiu a fost prins în flagrant după ce ar fi primit de la unul dintre martori suma de 1.500 euro, context în care ar mai fi pretins, în scopul menţionat, şi suma de 2.000 euro care urma să fie plătită în luna martie a anului 2021.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile.

Miercuri, el este prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.