Deputatul PSD Alexandru Rafila a afirmat că în cazul în care nu ar fi fost respinsă solicitarea social-democraţilor de a fi secretizat votul la moţiunea simplă, atunci mulţi parlamentari ai PNL, cât şi parte din cei ai USR-PLUS ar fi votat pentru adoptarea moţiunii simple împotriva lui Vlad Voiculescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Diferenţa la care a fost respinsă această moţiune a fost minimă şi mai mult dacă nu ar fi existat din partea majorităţii o respingere a secretizării votului, eu sunt convins că această secretizare a votului ar fi avut loc şi mulţi dintre parlamentarii PNL şi chiar cei din USR-PLUS ar fi votat în favoarea acestei moţiuni şi cu siguranţă ar fi trecut şi probabil că ministrul Sănătăţii ar fi fost nevoit să îşi dea demisia”, a declarat Alexandru Rafila miercuri la Parlament, după ce Camera a respins moţiunea simplă la adresa lui Vlad Voiculescu. 

Întrebat dacă diferenţa mică de voturi la moţiune întăreşte poziţia PSD, Rafila a răspuns: „Nu ştiu dacă întăreşte poziţia PSD, dar cred că s-a schimbat ceva foarte important din punctul meu de vedere, deşi bănuiesc că şi al colegilor mei”.

„Dacă moţiunile care sunt depuse pe diverse zone de activitate oferă şi soluţiile necesare, cred că oamenii de bună credinţă şi de bun simţ ar trebui să le ia în considerare, iar actuala coaliţie guvernamentală ar trebui să găsească cât mai repede un nou conducător la Ministerul Sănătăţii care să poată să ofere şi încredere cetăţenilor şi să poată să ofere soluţii”, a completat deputatul PSD. 

Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă iniţiată de 109 deputaţi social-democraţi împotriva ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu. Anterior votului, liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a solicitat ca votul la moţiunea simplă să fie unul secret, însă cererea a fost respinsă.

Din 304 deputaţi prezenţi, au fost 140 de voturi „pentru”, 161 „contra”, o abţinere, iar doi deputaţi nu au votat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.