Numărul cazurilor de covid-19 semnalat în lume a scăzut cu 16% a cincea săptămână consecutiv, la 2,7 milioane, reprezentând aproape jumătate din cele cinci milioane înregistrate la 4 ianuarie, potrivit Organizaţiei Mondiale a sănătăţii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul morţilor din cauza covid-19 a scăzut, de asemenea, cu 10% faţă de săptămâna precedentă, la 81.000, potrivit actualizării de marţi a bilanţului epidemiologic săptămânal al OMS, care include date până duminică.

Cinci din cele şase regiuni ale lumii OMS au semnalat o scădere - de două cifre - a numărului cazurilor noi.

Numai estul Mediteranei afişează o creştere de 7%.

Numărul noilor contaminări a scăzut cu 20% săptămâna trecută în Africa şi vestul Pacificului, cu 18% în Europa, cu 16% pe continentul american şi cu 13% în Asia de Sud-Est.

Directorul OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus anunţa luni că numărul contaminărilor a scăzut a cincea săptămână consecutiv, cu aproape jumătate faţă de cele cinci milioane de cazuri înregistrate la 4 ianuarie.

”Asta arată că simple măsuri de sănătate publică funcţionează, chiar şi acolo unde sunt variante” ale noului coronavirus, sublinia el.

”Ceea ce contează acum este modul în care reacţionăm în această tendinţă. Focul nu a fost stins, însă i-am redus mărimea. Dacă oprim lupta pe vreun front, oricare ar fiel, atunci va reizbucni în forţă”, avertiza directorul OMS.

Varianta britanică a noului coronavirus a fost semnalată în 94 de ţări săptrămâna trecută, potrivit actualizării epidemiologice OMS - cu opt ţări în plus într-o săptămână.

O transmitere locală a variantei şi nu de cazuri importante a fost semnalată în cel puţin 47 de ţări.

Varinata sud-africană a fost înregistraă în 46 de ţări -cudouă în plus, iar în 12 dintre aceste ţări are loc o transmitere locală.

Varianta braziliană a fost depistatăîn 21 de ţări, cuşase mai multe într-o săptămână, iar o transmitere locală s-a înregistratîn cel puţin două ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.