O curte de apel olandeză a suspendat o hotărâre a unui tribunal din Haga, care a dispus ca Guvernul să ridice interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii la nivel naţional, o măsură în lupta împotriva covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Asta înseamnă că interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii (începând) de la (ora locală) 21.00 (22.00, ora României) rămâne în vigoare”, a precizat marţi seara televiziunea piblică NOS.

O hotărâre finală a curţii de apel urmează să fie pronunţată vineri.

Ea a vrut să împiedice un ”efect yo-yo”, a declarat un judecător, până la şedinţa de vineri, în care curtea urmează să hotărască dacă să permită aplicarea interdicţiei până la 2 martie sau dacă aceasta încetează, aşa cum a hotărât un judecător marţi.

”Interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii este valabilă, inclusiv în această (marţi) seara”, a reacţionat pe Twitter premierul olandez în exerciţiu Mark Rutte.

Un tribunal din Haga a stabilit că  Guvernul este necesar să pună capăt interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii în vigoare, o măsură în lupta împotriva epidemiei covid-19, a cărei impunere a condus la revolte violente în ţară. Haga a făcut imediat apel împotriva acestei hotărâri.

Cazul a fost adus în justiţie de către Viruswaarheid  (”Adevărul despre virus”), o grupare care se opune măsurilor în lupta împotriva covid-19, inclusiv interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii, şi care a organizat numeroase manifestaţii de la începutul crizei sanitare.

Guvernul olandez a anunţat la începutul lui februarie că prelungeşte interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii între orele locale 21.00 şi 4.30, implementată la 23 ianuarie, până la 2 martie.

Mark Rutte i-a îndemnat pe olandezi, într-o conferinţă de presă, ”să continue să respecte interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii”, chiar dacă această curte de apel i-ar respinge apelul.

Chiar dacă se va dovedi că interdicţia nu are o ”bază juridică” corectă, a subliniat Rutte, ”asta nu înseamnă că această măsură nu este necesară”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.