Germania discută intens cu Rusia despre un proiect ”verde” de producţie şi transport de hidrogen, a anunţat marţi ministrul german al Economiei Peter Altmaier, într-o conferinţă bilaterală online, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit lui Altmaier, Berlinul şi Moscova ar putea să coopereze în acest proiect pe care Germania vrea să-l dezvolte la scară mare, cu scopul de a produce carburant sintetic destinat unor sectoare ale industriei, energiei şi transporturilor.

Ministrul rus al Industriei Denis Manturov a anunţat, la rândul său, în cadrul acestei conferinţe online, că Moscova este pregătită să acorde prioritate investiţiilor în tehnologii.

În ceea ce priveşte gazoductul Nord Stream 2, Peter Altmaier consideră că nu este bine ca acest proiect submarin - care urmează să permită Rusiei să furnizeze Germaniei gaze naturale ocolind Ucraina - să fie pus în mod constant în discuţie.

”Piaţa are nevoie de fiabilitate”, a subliniat ministrul german.

Moscova şi Berlinul dau asigurări că Nord Stream 2 este un proiect pur comercial, însă asupra Germaniei se exercită presiuni tot mai mari să abandineze acest proiect, din cauza unor tensiuni amplificate de soarta opozantului politic rus Aleksei Navalnîi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.