Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, consideră că trebuie făcută o analiză foarte serioasă a sporurilor salariale, precizând că sunt unele fără justificare, precum cele pentru radiaţia antenei sau a calculatorului. El crede că sporurile trebuie plafonate la maxim 20%. "(...) cu orice propunere vine Guvernul, de plafonare a ceea ce înseamnă sporuri, la maxim 20% raportat la cheltuielile de personal ale ordonatorului principal de credite, raportat individual fiecare la salariul lui, fie raportat la salariul minim sau la mediu brut ca să fie un procent în sumă fixă. Cu orice propunere vine Guvernul, o voi susţine", spune Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În ceea ce priveşte reforma în domeniul sporurilor, ea va fi făcută odată cu adoptarea legii salarizării. Din punctul meu de vedere, cred că trebuie o analiză foarte serioasă a acestor sporuri, sunt sporuri care nu îşi au justificarea, din punctul meu de vedere, sporuri de condiţii de vătămătoare dacă este considerat radiaţia antenei sau radiaţia calculatorului condiţie vătămătore, din punctul meu de vedere nu se poate acorda acest spor. Problema care este, că pe lângă revizuirea legislaţiei este necesară revizuirea actelor normative secundare. Parlamentul nu poate să abroge hotărâri de Guvern sau ordine de ministru prin care s-a hotărât ca să se acorde spor de condiţii deosebite sau spor de toxicitate pentru antena pe bloc sau pentru calculator sau pentru praf sau pentru alte condiţii deosebite”, a declarat Orban, marţi, într-o conferinţă de presă. 
 
El a afirmat că trebuie elaborat un proiect de lege în care să fie păstrate doar sporurile care au justificare. 
 
"Este o chestiune care trebuie să facă parte dintr-un proiect de lege elaborat serios, de Ministerul Muncii şi care să fie făcut cu o consultare publică şi să păstreze doar acele sporuri care într-adevăr au justificarea. Nu cred, de exemplu, că în domeniul medical trebuie să fie afectate, sportul de ATI sau sporurile pe care le au medicii infecţionişti. Astea sunt sporuri justificate. Pe de altă parte, sunt alte categorii de sporuri care pot fi anulate sau modificate. Din punctul meu de vedere, cu orice propunere vine Guvernul, de plafonare a ceea ce înseamnă sporuri, la maxim 20% raportat la cheltuielile de personal ale ordonatorului principal de credite, raportat individual fiecare la salariul lui, fie raportat la salariul minim sau la mediu brut ca să fie un procent în sumă fixă. Cu orice propunere vine Guvernul, o voi susţine”, a explicat Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.