Simona Halep poate pierde locul 2 mondial după ce a ratat calificarea în semifinalele Australian Open. Ea poate fi întrecută în clasamentul WTA de japoneza Naomi Osaka, dacă actuala ocupantă a locului 3 WTA câştigă trofeul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a fost învinsă, marţi, cu scorul de 6-3, 6-3, de Serena Williams, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10, în sferturile de finală ale Australian Open.

Românca rămâne după acest eşec cu 7.255 de puncte WTA.

Naomi Osaka, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat în semifinalele Australian Open, după ce a învins-o, tot marţi, cu scorul de 6-2, 6-2, pe Su-Wei Hsieh din Taiwan, locul 71 WTA.

Ea va evolua în penultimul act cu Serena Wiliams şi, dacă trece de aceasta, ar putea da piept în ultimul act cu jucătoarea australiană Ashleigh Barty, locul I WTA.

Osaka are acum 6.615 puncte şi, în cazul câştigării competiţiei, va acumula 7.835 de puncte şi va urca pe locul 2.

Locul I mondial ocupat Ashleigh Barty, care joacă, miercuri, în sferturi, cu sportiva cehă Karolina Muchova, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 25, nu este în pericol la acest turneu.

Învingătoarea din meciul Muchova - Barty va juca în semifinale cu câştigătoarea din partida Jessica Pegula (SUA), locul 61 WTA - Jennifer Brady (SUA), locul 24 WTA şi cap de serie numărul 22.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.