Solistul şi basistul Iced Earth au anunţat că părăsesc trupa rock, după ce liderul Jon Schaffer a fost arestat pentru implicarea în incidentele care au avut loc pe 6 ianuarie la Capitoliu, informează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stu Block, solist al trupei începând cu anul 2011, şi-a anunţat plecerea printr-un mesaj publicat luni pe Facebook.

„Sunt momente în care trebuie să faci bilanţul şi să îţi reevaluezi viaţa, munca şi traiectoria pentru viitor. Acestea fiind spuse, i-am informat pe Jon şi pe managementul lui că trebuie să îmi anunţ demisia din Iced Earth cu aplicare imediată”, a scris Block. „Înainte de a lua orice decizie personală am avut nevoie, în ultimele săptămâni, să procesez situaţia”. El a mulţumit fanilor şi a spus că este „cea mai bună decizie” pe care a luat-o şi că este timpul să meargă mai departe.

Luke Appleton, basist al trupei începând cu 2012, a publicat în acelaşi timp pe reţeaua de socializare anunţul său.

„Ca răspuns la recentele evenimente şi circumstanţe, am anunţat managementul Iced Earth şi pe Jon că demisionez ca basist al Iced Earth cu efect imediat. Aş vrea să mulţumesc tuturor celor care mi-au trimis mesaje de susţinere şi dragoste în această perioadă dificilă”, a scris el.

Block şi Appleton, împreună cu ceilalţi membri ai grupului, Jake Dreyer şi Brent Smedley, au emis anterior un comunicat în care de distanţau de acţiunile lui Schaffer. 

„Nu aprobăm şi nu susţinem în niciun fel revoltele sau actele de violenţă în care au fost implicaţi protestatarii pe 6 ianuarie la clădirea Capitoliului american. Sperăm că toţi cei implicaţi vor fi aduşi în faţa justiţiei pentru a fi anchetaţi şi pentru a răspunde pentru acţiunile lor”. Ei şi-au exprimat regretul pentru cele întâmplate şi au transmis că sunt alături de cei care au avut de suferit din cauza incidentelor. Acţiunea susţinătorilor lui Donald Trump s-a soldat cu cinci morţi.

Jon Schaffer, în vârstă de 52 de ani, membru fondator al trupei, a fost preluat în custodia FBI în statul natal Indiana pe 17 ianuarie pentru că a participat la revolta de la Capitoliu. El se confruntă cu şase capete de acuzare şi în prezent aşteaptă audierea cazului.

Schaffer a pus bazele Iced Earth în 1984 şi a fost membru al grupului constant, lansând 12 albume de studio cu trupa metal. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.