Romanul scriitorului francez Hervé Le Tellier "L'Anomalie" a devenit al doilea premiu Goncourt, cea mai prestigioasă distincţie literară franceză, cel mai vândut din istorie, scrie AFP care citează editura Gallimard.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premiul Goncourt 2020 a depăşit o carte a unui alt gen literar, "Les Bienveillantes" al franco-americanului Jonathan Littell, laureat în 2006 pentru memoriile fictive ale unui ofiţer SS. 

"L'Anomalie" s-a vândut în 633.000 de exemplare de la lansarea în august, potrivit cifrelor institutului GfK, în timp ce "Les Bienveillantes", al treilea, a fost vândut în 618.000 de exemplare în 15 ani, a precizat Gallimard. 

Al optulea roman al lui Hervé Le Tellier povesteşte urmările ale unui eveniment straniu, şi anume că un zbor Paris-New York are loc de două ori, cu aceeaşi pasageri, la interval de câteva luni. 

Cel mai mare succes Goncourt rămâne "L'Amant" al autoarei franceze Marguerite Duras, care a primit premiul în 1984. S-a vândut în 1,63 de milioane de exemplare, potrivit Les éditions de Minuit, care nu a lansat niciodată ediţie de buzunar.

Succesul neaşteptat al lui Hervé Le Tellier a depăşit toate aşteptările autorului şi editorului său, care l-a lansat cu un tiraj modest cu puţin peste 12.000 de exemplare. 

Tirajul "L'Anomalie" a ajuns la 930.000 de exemplare, cu o rată actuală de puţin sub 20.000 de exemplare vândute săptămânal.              

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.