Vicepremierul Dan Barna a anunţat că în şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare au fost discuţii despre Avocatul Poporului, iar în prezent sunt analizate opţiunile juridice pentru revocarea din funcţie a Renatei Weber.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A fost în şedinţa coaliţiei şi o discuţie legată de Avocatul Poporului. Analizăm în momentul acesta opţiunile juridice pentru acest subiect. Discuţia nu e la momentul ăla (întrebat despre persoana care o va înlocui pe Renate Weber - n.r.). Deocamdată analizăm la nivel de activitate a instituţiei”, a declara Dan Barna, chestionat luni la Parlament despre revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

Vicepremierul a adăugat că este o temă avută în vedere, însă momentan coaliţia analizează activitatea Avocatului Poporului şi ulterior va fi luată o decizie.

„Din moment ce acum analizăm, nu am ce să adaug. Este un subiect pe care îl avem în vedere, e tot ce am de menţionat la momentul acesta. Din punctul meu de vedere, coaliţia analizează activitatea instituţiei Avocatului Poporului, în funcţie de această analiză, vom lua o decizie”,a completat Barna.

Deputatul PNL Florin Roman a comentat, sâmbătă seară, declaraţia liderului formaţiunii, Ludovic Orban, referitoare la demararea procedurii de revocare a Avocatului Poporului.

„Am început procedura de revocare anul trecut”, a afirmat Roman, care cere doar ca demersul să fie finalizat şi explică şi cum se poate face repede acest lucru.

„Să vedem acum...cine este sincer cu adevărat şi cine nu?”, a mai afirmat liberalu şi a precizat că este „simplu ca bună ziua, dar se pare că unii vor să orbecăim prin ceaţă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.