Landul german Bavaria nu a stabilit nicio dată-limită a noilor controlae impuse persoanelor care vin din Cehia şi din Tirolul austriac şi care au intrat în vigoare în weekend, menite să împiedice răspândirea variantelor noului coronavirus, a anunţat ministrul-preşedinte al landului Markus Söder, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a denunţat, într-o conferinţă de presă, la Schirnding, la frontiera cu Cehia, că regiunile frontaliere vizate nu au luat deciziile adecvate împotriva epidemiei.

”Măsurile vor rămâne în vigoare atât timp cât este necesar”, a anunţat Markus Söder, care a sublniat că ”regimul intrării va fi foarte strict”.

Bavaria autorizează intrarea pe teritoriul său a şoferurilor TIR-urilor, cetăţenilor germani şi muncitorilor transfronatalieri care prezintă un test covid-19 negativ sau se supun unui test al cărui rezultat este negativ. în toate celelalte cazuri, intrarea în Bavaria este imposibilă.

Aceste măsuri, anunţate miercuri, au fost prezentate drept inevitabile, din cauza unei creşteri a nivelului incidenţei covid-19 în Cehia şi Tiroul, în Austria.

Germania înregistra duminică 6.114 de contaminări cu noul coronavirus şi 218 morţi din cauza covid-19, iar bilanţul total a crescut la 64.960.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.