Jessica Pegula, jucătoarea calificată în mod surprinzător în sferturile de finală ale Australian Open, este fiica miliardarului Terry Pegula, cu afaceri în domeniul imobiliar şi al extracţiei gazelor naturale, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Terry Pegula deţine franciza Buffalo Sabres din campioantul nord-american de hochei pe gheaţă şi, împreună cu soţia lui, Kim, franciza Buffalo Bills din campionatul de fotbal american.

Pegula a apărut târziu în tensiul de înaltă performanţă. După ce a devenit jucătoare profesionistă în 2012, Pegula a aşteptat trei ani până să joace la un grand slam. Ea a evoluat la US Open în 2015, unde nu a trecut de calificări. Au mai trecut trei ani până când a jucat prima finală în circuitul WTA, în 2018, la Quebec Open, unde a fost învinsă de Pauline Parmentier. În 2019, americanca a câştigat singurul titlu din palmaresul ei, la Washington, învingându-o pe sportiva italiană Camila Giorgi în finală.

Jessica Pegula nu s-a remarcat până la reluarea competiţiilor după izolarea cauzată de pandemia de coronavirus, în vara anului trecut. Jucătoarea care a fost pe locul 55 mondial, cel mai bun din carieră, în 2019, a ieşit din calificări la Cincinnati şi a ajuns în sferturile de finală, eliminând favorita numărul 5, Arina Sabalenka. Doar Elise Mertens a oprit-o, în sferturi, apoi Pegula s-a calificat în turul al treilea la US Open (învinsă de Petra Kvitova), aceasta fiind cea mai bună performanţă la un grand slam până să ajungă la Melbourne, luna trecută.

"Loviturile, ea le-a avut întotdeauna. Problema era încrederea. Chiar şi când era pe locul 100 a reuşit să învingă câteva jucătoare bune din Top 50. A fost nevoie doar de câteva victorii pentru a începe să creadă. Şi după ce a obţinut acele victorii, a venit şi încrederea în cele din urmă", a declarat antrenorul jucătoarei, David Witt.

Witt a profitat, de asemenea, de izolare pentru ca serviciul elevei sale să funcţioneze: "Am muncit mult şi ideea a fost ca ea să acorde câteva puncte gratuit. Cîţiva aşi sau servicii câştigătoare şi ghemurile de serviciu sunt mai uşor de câştigat. Aşa că se poate concentra asupra ghemurilor de retur. Şi din moment ce este înzestrată la retur, relaxarea pe măsură ce îşi câştigă cu uşurinţă serviciul nu poate decât să ajute."

Jucătoarea americană, care a crescut admirând-o pe Martina Hingis, are propria ei companie de frumuseţe facială, Ready 24.

Jessica Pegula, locul 61 WTA, a eliminat-o, luni, pe jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, calificându-se în sferturi, la AusOpen.

În faza următoare, Pegula va evolua cu compatrioata ei Jennifer Brady, locul 24 WTA şi cap de serie numărul 22.

Jesica Pegula le-a mai învins la această ediţie a competiţiei de la Melbourne, fără set pierdut, pe Victoria Azarenka din Belarus, lcoul 13 WTA, pe Samantha Stosur din Australia, locul 112 WTA, şi pe Kristina Mladenovic din Franţa, locul 52 WTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.