Un bărbat de 38 de ani din judeţul Argeş a fost reţinut după ce l-a lovit intenţionat cu maşina pe un altul, care încerca să îl împiedice să plece de la locul unui accident pe care îl provocase, soldat doar cu pagube. Cel de-al doilea bărbat, proprietarul autoturismului avariat, a rămas agăţat de maşină, iar apoi a căzut, fiind transportat la spital. Poliţiştii au stabilit că şoferul consumase alcool şi au deschis dosar penal pentru tentativă de omor şi conducere sub influenţa alcoolului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Poliţiei Judeţene Argeş, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung au fost sesizaţi, sâmbătă seară, despre un accident produs la Rucăr, unde un şofer ar fi lovit cu maşina, intenţionat, o altă persoană care încerca să îl împiedice să părăsească locul producerii evenimentului rutier, care fusese soldat numai cu pagube materiale.
 
"Din verificări s-a stabilit că un bărbat de 38 de ani, din Rucăr, care conducea un autoturism în zona unui magazin de pe raza localităţii de domiciliu, ar fi efectuat o manevră de întoarcere fără a se asigura corespunzător, împrejurare în care a acroşat un alt autoturism parcat. 
Proprietarul autoturismului acroşat a observat acest lucru şi s-a deplasat la autoturismul condus de bărbatul de 38 de ani, care nu a vrut să poarte discuţii, intenţionând să părăsească locul faptei, împrejurare în care ar fi accelerat în mod intenţionat. Cealaltă persoană a rămas agăţată de elementele de caroserie, după care a căzut pe sol, suferind leziuni pentru care a fost transportat la o unitate medicală", a transmis, duminică, Poliţia Argeş.
 
După ce a fost identificat, bărbatul de 38 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost dus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
 
În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de omor şi conducere sub influenţa alcoolului, cercetările fiind desfăşurate de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş.
 
După administrarea probatoriului, în cursul nopţii, bărbatul de 38 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca duminică să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.