Arhiepiscopul de Argeş şi Muscel, ÎPS Calinic, a anunţat că a trimis o scrisoare parohiilor din judeţ, prin care solicită preoţilor să nu facă botezul copiilor, dacă au îndoieli, iar cel care totuşi face botezul, să fie însoţit. ”Eu m-am temut mereu şi mă tem. Decât să mă puneţi să fac un botez, mai bine urc munţii şi îmi văd de treabă, fac alpinism”, afirmă prelatul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am dat aceste îndrumări ca preotul care nu are siguranţă, nu are încredere nici în el, care se îndoieşte, neapărat el să nu mai facă  botezul. Să cheme, că sunt destui colegi, vecini în cuprinsul protopopiatului şi este obligatoriu ca să fie însoţit şi ajutat”, a declarat ÎPS Calinic, arhiepiscopul de Argeş şi Muscel la Digi24.
 
Arhiepiscopul a mai declarat că preotul care este solicitat să boteze un copil, ar trebui să se ”dumirească”, dacă bebeluşul este sănătos sau născut prematur.
 
”Preotul, când este solicitat trebuie nu neapărat să facă un chestionar atât de aspru şi de mare ştiinţă, dar trebuie neapărat să se dumirească el, dacă copilul este sănătos, născut înainte de vreme, cum se manifestă”, a mai declarat ÎPS Calinic.
 
Arhiepiscopul de Argeş a mai precizat că el s-a temut mereu să boteze copii şi că decât să facă un botez, mai bine urcă munţii.
 
„Unii spun că e copilul pe moarte şi-l botează şi aşa. Păi dacă el e pe moarte şi-l botezăm, adică hai să ne grăbim să facem, să dregem. Cine acceptă aşa ceva, grabă aceasta, nu-i de recomandat, Doamne fereşte! Însă, oricum ar fi, tot e pericol cu introducerea capului în apă a copilului. Oricum toată lumea se teme, să ştiţi. Eu m-am temut mereu şi mă tem. Decât să mă puneţi să fac un botez, mai bine urc munţii şi îmi văd de treabă, fac alpinism”, a mai declarat ÎPS Calinic.
 
Reacţia Arhiepiscopului de Argeş şi Muscel vine după ce, recent, la Suceava, un bebeluş de şase luni a murit după ce a fost botezat. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.