Un bărbat de 79 de ani dintr-o comună ieşeană a murit după ce a fost găsit în stare de comă în propria casă, cu o temperatură a corpului de 21,4 grade. Un alt bărbat din judeţul Iaşi a fost găsit în curte, cu degerături la mâini şi la picioare, având o hipoterme medie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul de 79 de ani, originar din comuna Moşna, judeţul Iaşi, locuia singur şi a fost găsit de către vecini în comă.

"A fost adus în Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul Sfântul Spiridon în stop cardiac. Avea hipotermie severă, respectiv 21,4 grade. A fost resuscitat şi încălzit aproximativ şase ore. Temperatura corpului a ajuns la 30 grade, dar inima nu şi-a reluat activitatea. S-a declarat decesul”, a afirmat coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, medicul Diana Cimpoeşu.

Un alt bărbat, de 67 de ani, din comuna Rediu a căzut în curtea casei sale, fiind găsit de către vecini. Temperatura corpului ajunsese la 31 de grade. Bărbatul a suferit degerături la picioare şi la mâini. El a fost transportat la spital, iar medicii afirmă că este posibil ca bărbatului să-i fie amputat un picior.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.