Varianta mai contagioasă a noului coronavirus SARS-CoV-2 identificată în sud-estul Angliei reprezintă 17,8% dintre noile contaminări în Italia, anunţă vineri Ministerul Sănătăţii, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nivelul ratei reproducerii covid-19 - prescurtat ”R” - a crescut de la 0,84, cât era în urmăcu o săptămână, la 0,95, şi a antrenat noi restricţii - care urmează să fie anunţate ulterior, în unele regiuni italiene.

Potrivit unor cercetători britanici, varianta engleză a SARS-CoV-2 este cu până la 70% mai contagioasă decât alte tulpini ale noului coronavirusului şi prezintă un risc al mortalităţii cu 30% mai mare.

”Probabil că va deveni cel mai răspândit virus în Italia în lunile viitoare”, a avertizat vineri, într-un comunicat, Institutul Naţional italian al Sănătăţii.

Italia a înregistrat 92.729 de morţi din cauza covid-19 de la apariţia epidemiei în ţară, în februarie 2019.

Bilanţul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut la 1,68 de milioane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.