Twitter a suspendat în mod permanent contul grupului ultraconservator Project Veritas, cunoscut prin susţinerea sa a lui Donald Trump şi loviturilor sale mediatice, din cauza divulgării unor date personale pe reţeaua de socializare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Contul Project Veritas a fost suspendat în mod permanent, din cauza încălcării repetate a regulilor Twitter cu privire la datele personale”, a anunţat gigantul într-un comunicat transmis presei americane.

Această organizaţie, specializată în filmări cu camera ascunsă menite să prindă în capcană presa mare, a publicat o înregistrare video în care unul dintre membrii săi intră în casa unuia dintre vicepreşedinţii Facebook, Guy Rosen, însărcinat cu integritatea platformei, pentru a-icere socoteală.

Project Veritas, care a difuzat falsele acuzaţii de fraudă electorală masivă după înfrângerea lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, avea peste 700.000 de abonaţi pe Twitter, înainte de suspendare.

Contul fondatorului acestui grup, James O'Keefe, a fost de asemenea închis, timp de câteva ore, din acelaşi motiv, după care a fost redeschis.

În urma asaltului sângeros de la Capitoliu, la 6 ianuarie, Twitter, dar şi alţi giganţi ai reţelelor de socializare, şi-a consolidat efortul împotriva dezinformării şi conţinuturilor incendiare.

Unii membri ai dreptei ultraconservatoare acuză reţeaua de socializare de cenzură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.