Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat, vineri, că în cadrul întâlnirii pe care a avut la Consiliul Superior al Magistraturii nivelul discuţiei a fost coborât de anumiţi membri ai acestei instituţii şi a menţionat că i s-a părut nepotrivită atitudinea în abordare din partea câtorva membri din CSM.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Mă aşteptam la o discuţie în cadrul CSM care a fost o discuţie publică de un anumit nivel. Nivelul discuţie a fost coborât, nu de către mine, ci de către anumiţi membri, puteţi verifica exact cum stau lucrurile. Ideea este că în momentul în care ne adresăm unui membru CSM, ne adresăm unui judecător, eu nu mă adresez unei persoane anume şi indiferent de părerea mea despre acea persoană, voi păstra întotdeauna respectul cuvenit faţă de funcţia pe care o are. La fel mi se părut total nepotrivită atitudinea în abordare în acest dialog pe care l-am avut din partea câtorva, puţinor membri  din Consiliul Superior al Magistraturii”, a declarat Stelian Ion, vineri, într-o conferinţă de presă. 
 
El a precizat că nu are de ce să demisioneze şi că în perioada trecută s-a lupta pentru independenţa magistraţilor. 
 
“Ideea unei demisii este exclusă, nu există absolut niciun motiv pentru lucrul ăsta, dimpotrivă aş spune dacă este să analizăm perioada trecută, consider că m-am luptat cu absolut toate mijloacele pentru apărarea independenţei magistraţilor, pentru apărarea statutului magistraţilor, pentru apărarea ideii de Justiţie corectă. Deci acolo au fost discuţii de altă natură, s-au adus uneori nişte argumente care nu aveau nicio nicio legătură cu realitatea şi nu au un fundament”, a mai afirmat ministrul Justiţiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.