Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat că bugetul instituţiei pe care o conduce este comparabil cu cel de anul trecut, menţionând că şi-ar fi dorit mai mulţi bani şi că va avea o discuţie cu premierul Florin Cîţu dacă până va fi trimisă legea în Parlament mai pot fi făcute anumite modificări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Stelian Ion a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, de unde vor fi făcute tăieri, având în vedere că bugetul Ministerului Justiţiei este mai mic decât anul trecut. 
 
“Aş îndrăzni să vă contrazic. Dacă ne uităm pe cifre, nu este un buget mai mic dacă avem în vedere ajustările care s-au făcut anul trecut la rectificarea bugetară şi anul trecut s-a pornit cu o sumă un pic mai mică, sumă care ulterior la rectificare a fost acoperită, pentru vouchere, pentru anumite sume izvorâte din hotărâri judecătoreşti. Lucrurile acestea şi anul acesta la fel sunt avute în vedere şi bugetul la Ministerul Justiţiei este comparabil cu bugetul anului trecut, aş zice că la credite de angajament avem chiar un pic mai mult, iar la credite bugetare vom fi, dacă avem în vedere ajustările făcute anul trecut, la acelaşi nivel”, a declarat Stelian Ion.
 
El a precizat că ministrul Finanţelor a înţeles necesitatea de a nu elimina anumite componente salariale din sistemul judiciar.
 
“Sigur mi-aş dori mai mult, mi-aş dori mult mai mult pentru Justiţie şi am avut anumite negocieri cu ministrul Finanţelor, negocieri la care a răspuns pozitiv, a înţeles necesitatea de a nu elimina anumite componente salariale să spun aşa pentru că e inacceptabil să se întâmplă lucrul acesta. În primul rând trebuie să avem grijă de oamenii care lucrează în sistem şi am primit un răspuns pozitiv pe această parte. Justiţia trebuie susţinută şi nu doar din vorbe, dacă nu acorzi sumele necesare, nu doar Ministerului Justiţiei, dar şi Parchetului General, DNA, DIICOT, Înaltei Curţi, e clar că Justiţia nu poate funcţiona. Dacă vrei să ajungi justiţia într-adevăr, o ajuţi aici”, a transmis ministrul Justiţiei.
 
El a afirmat că va avea o discuţie cu premierul Florin Cîţu pentru a vedea dacă vor mai putea fi făcute anumite modificări înainte de trimiterea legea bugetului în Parlament. 
 
“Deci repet este un buchet comparabil, toată ţara face un efort în privinţa asta şi trebuie să înţelegem că nu sunt momente foarte plăcute. Voi discuta punctual în perioada următoare pe chestiuni legate de buget, am discutat chiar şi cu domnul premier anumite aspecte şi vom vedea dacă în această perioadă până vom trimite legea în Parlament mai putem face anumite modificări”, a explicat Stelian Ion.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.