Qatarul acţionează în vederea dezamorsării unor tensiuni în Orientul Mijlociu şi acţionează în favoarea unei relansări a Acordului de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, anunţă ministrul de Externe. şeicul Mohammed bin Abdulrahman al Thani, citat de agenţia de presă QNA, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Qatarul acţionează în vederea unei dezescaladări, printr-un proces politic şi diplomatic în vederea unei reveniri în cadrul Acordului nuclear”, a anunţat şeicul.

Mohammed bin Abdulrahman al Thani face aceste declraţii în urma unor întâlniri separate pe care le-a avut săptămâna aceasta cu reprezentantul special al Statelor Unite pentru Iran Robert Malley şi cu consilierul CaseiAlbe în probleme de securitate naţională Jake Sullivan.

Noul preşedinte american Joe Biden s-a angajat să readucă Statele Unite în acord, din care predecesorul său Donald Trump a scos ţara în mai 2018 şi a reimpus şi multiplicat sancţiuni Teheranului.

Qatarul este bine plasat să medieze între Statlee Unite şi Iran, prin relaţiile strategice pe care le are cucele două ţări, apreciază şeicul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.