Muzeul Kitschului românesc şi un spaţiu educaţional-recreativ pentru copii şi adolescenţi sunt deschise la AFI Cotroceni, cel mai mare mall din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pornind de la ideea de a încuraja diversitatea culturală şi artistică, mall-ul găzduieşte proiecte educaţionale şi culturale menite să îi apropie pe oameni şi să cultive înţelegerea şi creativitatea.

AFI Cotroceni găzduieşte două proiecte/ iniţiative culturale: hub-ul Centrului de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti - PROEDUS, un spaţiu pentru învăţare şi petrecere a timpului liber într-un mod educaţional-recreativ de către copii şi adolescenţi, şi Muzeul Kitschului Românesc, o expoziţie menită să readucă sentimentul de nostalgie faţă de trecutul nostru, prin intermediul conceptelor, obiectelor şi decoraţiunilor specifice anilor 1980 - 1990. 

De asemenea, Muzeul Simţurilor este deschis 365 de zile pe an, fiind destinaţia favorită a tinerilor şi a părinţilor care vor să experimenteze alături de cei mici.

„Muzeul Kitschului este un demers artistic pe care îl găzduim în această perioadă în AFI Cotroceni şi care s-a bucurat încă din prima zi de foarte multă notorietate. Din păcate, unele secţiuni ale expoziţiei au fost interpretate într-o manieră eronată şi tocmai datorită faptului că, pentru noi, experienţa şi siguranţa clienţilor în mall sunt prioritare, am decis să retragem acele exponate care au stârnit dezbateri. Din punctul nostru de vedere, AFI Cotroceni este un loc al diversităţii şi libertăţii de a fi tu însuţi, iar libertatea artistică este un drept fundamental pe care îl încurajăm”, a transmis într-un comunicat managementul AFI Cotroceni.

Secţiunea dedicată kitchului religios, care cuprindea între altele crucifixuri cu lumini şi veşminte preoţeşti aurite, a fost înlăturată din expoziţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.