Premierul Florin Cîţu a anunţat că în ordonanţa de urgenţă care cuprinde unele măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare este cuprinsă şi eliminarea sporului de 30% pentru angajaţii din prefecturi, însă restul sporurilor şi indemnizaţiile de hrană nu vor fi incluse în actul normativ, ci decizia va fi reglementată prin lege în Parlament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sunt şi acestea în ordonanţa de urgenţă. În ordonanţă nu vor fi incluse sporurile şi indemnizaţia de hrană. Decizia pe sporuri şi pe indemnizaţia de hrană, după discuţiile în coaliţia politică şi cu juriştii, a fost ca mai bine să mergem în Parlament ca să nu fie o problemă, să fie atacate şi să nu poată să meargă mai departe. Deci sporurile şi indemnizaţia de hrană vor merge în Parlament. În ordonanţa de urgenţă sunt voucherele, punctul de pensie şi sporul pentru prefecturi. Se vor modifica prin lege în Parlament, acolo se vor depune amendamente privind sporurile şi indemnizaţiile de hrană”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului dacă este inclusă în orrdonanţă măsura neplăţii sporului de 30% pentru angajaţii din prefecturi.

Liderul PNL Ludovic Orban a anunţat luni că, în urma discuţiilor în coaliţia de guvernare a existat o decizie cu privire la sporul de 30% pentru prefecturi care nu va mai fi plătit odată cu adoptarea legii bugetului de stat pentru 2021. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.