Deputatul PSD Alexandru Rafila a afirmat că, în cele şase săptămâni de când este ministrul al Sănătăţii, Vlad Voiculescu nu a reuşit nici măcar să demareze câteva proceduri care trebuie să asigure siguranţa pacienţilor în spitalele COVID şi non-COVID, în special acolo unde există surse de oxigen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vlad Voiculescu, în cele  şase săptămâni de când ocupă poziţia de ministru al Sănătăţii, nu a reuşit nici măcar să demareze câteva proceduri care trebuie să asigure siguranţa pacienţilor în spitalele COVID, dar şi non-COVID, mai ales acolo unde există surse de oxigen. Lucrul acesta îl clama cu foarte multă fervoare în luna noiembrie: că trebuie luate măsuri, şi existau documente foarte importante, atât din partea inspecţiei sanitare, cât şi din partea specialiştilor în terapie intensivă privind aceste pericole. În ceea ce priveşte controlul pandemiei, în mod evident, măsurile care să faciliteze accesul populaţiei la testare nu au fost luate, situaţia epidemiologică este îngrijorătoare, dar nu o cunoaştem, pentru că avem această informaţie tot de la ministrul Voiculescu. Cifrele care sunt furnizate nu sunt credibile”, a afirmat Alexandru Rafila miercuri la Parlament.

Social-democratul a mai spus că mesajele ministrului Sănătăţii au fost unele în necocordanţă faţă de cele ale coordonatorilor campaniei de vaccinare la nivel naţional.

„Vaccinarea ca şi prioritate de siguranţă naţională, aş spune, nu a fost în niciun fel încurajată de Ministerul Sănătăţii, dimpotrivă, mesajele au fost discordante faţă de coordonatorii campaniei la nivel naţional. Mai mult, cadrele medicale, multe dintre ele voluntare la centrele de vaccinare, au fost ameninţate sau chiar amendate pentru că îşi desfăşoară activitatea în condiţii foarte grele şi încearcă să nu risipească dozele de vaccin. (...) Această lipsă de asumare şi de furnizare a unor proceduri coerente privind deschiderea în siguranţă a şcolilor din partea Ministerului Sănătăţii credem că este intolerabilă. Practic, am asistat la 50 de zile de ministeriat fără măsuri, doar cu o campanie de imagine personală. Chiar şi reprezentanţi ai actualei puteri au criticat această prestaţie lipsită de coerentă de la nivelul Ministerului Sănătăţii”, a completat Rafila.

Social-democraţii au depus miercuri la Camera Deputaţilor moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”, care ar urma să intre în dezbatere săptămâna viitoare.

Parlamentarii AUR vor vota moţiunea simplă iniţiată de PSD în Parlament împotriva ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.