Un atacator a deschis focul şi ar fi detonat explozivi într-o clinică din Buffalo, în Minnesota, din cauză că ar fi fost nemulţumit de îngrijirile primite, omorând o persoană şi rănind alte patru, înainte să fie arestat, potrivit autorităţilor din acest stat din nordul Statelor Unite şi presei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cinci persoane au fost transportate la spitale din regiune, a anunţat un reprezentant al spitalului, Kelly Spratt.

Una dintre aceste persoane a murit, trei se aflau în stare gravă, dar stabilă, iar o a cincea a fost externată, potrivit presei americane.

Poliţia a fost alertată marţi cu privire la faptul că un bărbat a intrat în Clinica Allina Health şi că a deschis focul asupra unor persoane prezente.

Televiziuni locale au difuzat imagini cu o clădire ale cărei geamuri au explodat.

Gregory Ulrich, în vârstă de 67 de ani, cunoscut poliţiei, ar fi făcut acest gest deoarece ”era nemulţumit de mai mulţi ani de îngrijirile pe care le-a primit” în clinici din zonă, a declarat într-o conferinţă de presă şeful Poliţiei din Buffalo, Pat Budke.

Însă nimic nu indica faptul că bărbatul avea să treacă la fapte, a adăugat el.

Poliţia crede că el ”viza în mod special această instituţie sau pe cineva care munceşte în această instituţie”, a precizat el.

Potriivt lui Patt Budke, ”ar fi avut loc o explozie” înaintea atacului armat.

Potrivit comunicaţiilor între poliţiştii care au ntervenit la faţa locului, citate de cotidianul local Star Tribune, suspectul ar fi anunţat că a pus ”bombe”, înainte de a se preda poliţiei.

Un colet suspect a fost descoperit la intrarea în clinică, iar dispozitive suspecte au fost găsite la un hotel în care şedea suspectul, în apropierea clinicii, potrivit poliţiei.

Clinica se prezintă pe site ca o instituţie ”familială” care oferă ”opţiuni practice pentru îngrijiri de sănătate”.

O martoră, Tiffany, a povestit că tocmai parcase pentru a o lăsa pe mama sa la clinică, când a văzut două infirmiere care alergau spre maşina sa.

”Ele au intrat (în maşină) şi mi-au spus că au auzit aproximativ 11 focuri de armă într-un minut”, a declarat ea. ”Nu au văzut persoana care a tras, dar bănuiau că era un atac armat, iar două minute mai târziu am văzut faţada explodând şi am plecat”, a adăugat ea.

Suspectul ar fi acţionat singur, iar fapta sa nu ar avea legătură cu terorismul intern, potrivit poliţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.