Lucrări de artă semnate Banksy, Damien Hirst şi Tracey Emin, haine create de Vivienne Westwood şi Alexander McQueen şi fotografii realizate de David Bailey, Terry O’Neill şi Richard Young se numără între loturile ce vor fi scoase la licitaţie sub numele „British. Cool”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Casa de licitaţii Bonhams a anunţat o vânzare care „aduce laolaltă unele dintre cele mai bune lucruri ale Marii Britanii”, a spus Janet Hardie, citată de The Guardian.

„British. Cool” înseamnă artă plastică, fotografie, creaţii de modă, suvenire din domeniul divertismentului.

Licitaţie cuprinde numeroase obiecte din anii 1960, inclusiv afişe ale unor filme din seria „James Bond”, haine semnate de Biba şi Zandra Rhodes şi o imagine cu trupa rock The Who înfăşurată într-un steag al Marii Britanii.

Sunt incluse de asemenea lucrări ale artistului miltidisciplinar de origine nigeriană Yinka Ilori, pe care Bonhams l-a invitat să fie curator al unei selecţii cu piese preferate dintre cele scoase la vânzare.

Colecţia cuprinde şi o parte dedicată anilor 1990, de Britart şi Britpop, inclusiv haine create de Paul Smith, o fotografie cu Damon Albarn şi artă de Julian Opie.

O fotografie cu top-modelul Kate Moss realizată de artistul Chris Levine a fost donată de ea, iar banii obţinuţi din vânzarea acesteia - estimată la 30.000 de lire sterline - vor fi donaţi organizaţiei Oxfam.

Licitaţia va avea loc pe 25 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.