Economistul de stânga Andres Arauz a obţinut o victorie în primul tur al alegerilor prezidenţiale în Ecuador, într-un posibil viraj al acestei ţări din America Latină către socialism, după ani de măsuri de austeritate, pe care criza cauzată de epidemia covid-19 le-a făcut şi mai dureroase, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primele rezultate anunţate de către Comisia Electorală nu permiteau imediat determinarea adversarului lui Andres Arauz în turul doi, la 11 aprilie.

Activistul ecologist Yaku Perez şi banchetul conservator Guillermo Lasso se afalau cot la cot.

Andres Arauz, în vârstă de 36 de ani, un protejat al fostului preşedinte ecuadorian Rafael Correa, este creditat cu 31,5% din voturile exprimate, urmat de Yaku Perez (20,04%) şi Guillermo Lasso (19,97%).

Imediat după anunţul Comisiei, Yaku Perez a declarat presei că a obţinut suficiente voturi pentru a intra în turul doi.

Cel care a refăcut cărţile în duelul ideologic ecuadorian a anunţat că organizează o adunare în faţa sediului Comisiei Electorale, la Quito, pentru a împiedica vreo manipulare a rezultatului primului tur.

Preşedintele în exerciţiu, Lenin Moreno, care a ajuns la putere în 2017, nu a candidat la un nou mandat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.