Premierul israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu şi-a clamat luni nevinovăţia - revenit în instanţă -, şi a respins acuzaţii de corupţie formulate împotriva sa, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Reiterez răspunsul în scris depus în numele meu”, a declarat şeful în exerciţiu al Guvernului israelian, care a compărut în faţa a trei magistraţi.

El se referă la un document trimis justiţiei de către avocaţii săi, în care se declară nevinovat de acuzaţii de corupţie, fraudă şi abuz de încredere.

Benjamin Netanyahu a fost inculpat în 2019 - o premieră în cazul unui premier aflat în funcţie.

Împreună cu Soţia sa, Sara, sunt inculpaţi de faptul că au acceptat cadouri în valoare de 266.000 de dolari de la un producător hollywoodian, Arnon Milchan, şi de la magnatul australian James Packer.

El este inculpat şi cu privire la faptul că a încercat să obţină o acoperire mai favorabilă în cotidianul Yedioth Ahronoth, propunându-i în schimb  proprietarului celui mai mare ziar israelian adoptarea unei legi care să-i defavorizeze concurenţa.

Netanyahu este incuşpat de asemenea cu privire că a procedat la fel cu compania Bezeq Telecom Israel, căreia i-a acordat privilegii în schimbul unei acoperiri mai favorabile din partea unui site de ştiri controlat de către această firmă în domeniul telecomunicaţiilor.

El s-a prezentat ultima oară în faţa completului de judecată în mai, când audierea a fost scurtată din cauza pandemiei covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.