Biroul Politic al Filialei PNL Sector 3 salută decizia preşedintelui Ludovic Orban de a candida pentru un nou mandat de preşedinte al partidului şi îi va acorda tot sprijinul pentru a câştiga cursa internă, arată un comunicat de presă al organizaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Preşedintele Ludovic Orban a preluat partidul în iunie 2017, la 1 an după eşecul politic din 2016. După numai doi ani de la preluarea mandatului, Ludovic Orban a reuşit să facă din PNL partidul câştigător în toate bătăliile politice electorale: europarlamentare, prezidenţiale, locale şi parlamentare. Din opoziţie, PNL a câştigat alegerile europarlamentare din mai 2019. Apoi, în noiembrie 2019, liberalii au preluat guvernarea, reuşind să trimită acasă guvernul PSD Dăncilă, cu 1 an înainte de termenul stabilit pentru alegeri. Prin acest pas, PNL şi Guvernul Orban au limitat tragedia produsă de pandemie, prin alocarea de resurse către sistemul medical şi au menţinut economia pe linia de plutire, prin măsuri de susţinere iar, mai apoi, de relansare. Au urmat apoi alegerile prezidenţiale, câştigate detaşat de candidatul PNL, Klaus Iohannis. Alegerile locale au adus o victorie remarcabilă pentru PNL. Judeţe care respectau de 30 de ani ”tradiţia” de a fi "roşii" au acum majoritate liberală”, arată filiala PNL Sector 3, într-un comunicat de presă remis duminică News.ro.

Sursa citată precizează că alegerile parlamentare, deşi nu au adus scorul sperat de PNL, ne-au permis să blocăm revenirea PSD la guvernare şi să formăm guvernul de coaliţie PNL–USR-PLUS–UDMR, condus de liberalul Florin Cîţu.

„Cu eleganţa unui om politic cu vechime şi onoare, la o zi după alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, Ludovic Orban a demisionat din poziţia de Prim-Ministru, deşi reuşita realizării unei coaliţii de dreapta i se datorează în mare măsură, aşa cum se vede cu claritate acum, la 2 luni de la învestirea noului guvern. Ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban şi-a asumat modernizarea  procesului legislativ şi curăţarea sertarelor Parlamentului de proiectele de lege nocive, lăsate de PSD. Suntem convinşi de faptul că Ludovic Orban va avea contracandidaţi redutabili, pentru că Partidul Naţional Liberal este un partid cu tradiţie, în care democraţia şi libertatea de exprimare sunt respectate. În PNL competiţia este încurajată, pentru că aşa se nasc liderii puternici”, mai transmite comunicatul.

Organizaţia PNL Sector 3 adaugă că  este foarte important însă ca această confruntare internă să fie dusă pe un ton civilizat, cu argumente viabile şi idei liberale valoroase.

„Esenţa competiţiei interne e aceea că toţi suntem liberali, ne respectăm partidul, ţara şi ne dorim ce este mai bun pentru români. Iar puterea fiecărui liberal în parte stă în unitatea PNL”, conchide sursa menţionată.

Ludovic Orban a declarat, întrebat luni dacă doreşte să candideze pentru funcţia de preşedinte al PNL la Congresul partidului, că şi-a anunţat colegii că are această intenţia şi imediat după ce va propune declanşarea procedurilor pentru convocarea Congresului, va materializa această intenţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.