Decanul Facultăţii de Ştiinte Politice de la Universitatea Bucureşti, fostul europarlamentar Cristian Preda, a declarat la emisiunea Insider Politic difuzată duminică de Prima Tv, că, dacă ar fi fost ministru al Educaţiei, nu ar fi deschis şcolile acum, ci ar fi căutat soluţii pentru zonele foarte sigure. El consideră că este o problemă faptul că mulţi profesori nu înţeleg ce înseamnă vaccinarea,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cristian Preda a fost duminică invitatul jurnalistului Sebastian Zachmann la emisiunea Insider Politic de la Prima TV. Decanul Facultăţii de Ştiinte Politice a fost întrebat dacă ar fi deschis şcolile în cazul în care ar fi fost ministrul Educaţiei. 
“Sincer, nu. Aş fi fost mult mai prudent şi aş fi căutat nişte soluţii pentru zonele foarte sigure şi cred că pot fi detectate asemenea zone, dar nu aş fi făcut debutul acum”, a afirmat Cristian Preda. 
El a explicat că lucrurile care ţin de logistică şi organizare nu sunt încurajatoare. 
“E o problemă uriaşă de organizare şi din nefericire felul în care stau lucruri atunci când vine vorba despre logistică, despre organizare, nu e încurajator”, a transmis Cristian Preda. 
El a precizat că atunci când este vorba de o asemenea decizie trebuie acordată mai multă încredere comunităţii din jurul şcolii. 
“Cred că ar trebui să avem mai multă încredere atunci când vine vorba de o asemenea decizie în comunitatea din jurul şcolii. Cred că profesorii, părinţii ar trebui să fie cei care decid. Sigur că obligaţia autorităţilor naţionale este de a transmite informaţia legată de răspândirea virusului, de riscul sanitar. Decizia legată de ”începem sau nu începem” ar trebui să fie luată la cel mai jos nivel posibil, acolo unde oamenii cunosc câte bănci ai într-o clasă, poţi în condiţiile de zonă verde să asiguri suficientă distanţă între elevi ca riscul să fie diminuat sau să nu existe. Lucrurile astea nu poţi să le ştii de la Bucureşti”, a mai declarat Cristian Preda. 
El consideră că este o problemă faptul că sunt profesori care nu au capacitatea de a înţelege ce înseamnă vaccinarea. 
“E o problemă la nivelul şcolilor faptul că sunt profesori care nu capacitatea de a înţelege ce înseamnă vaccinarea şi care nu văd asta ca o problemă de sănătate publică, ci doar de opţiune personală. Asta e o chestiune pedagogică sau de pedagogie socială care ar trebui să ne pună pe gânduri şi cred că autorităţile ar trebui să pună mai mult accentul asupra acestei chestiuni.Sigur că avem libertatea de a decide, suntem indivizi autonomi, însă chestiunea vaccinării nu este o problemă de opţiune individuală, mă duc sau nu la cinema, este o problemă de sănătate publică”, a afirmat Cristian Preda.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.