Un tânăr în vârstă de 20 de ani a fost descoperit de poliţiştii vâlceni, după ce a furat un autoturism din incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, fiind internat în unitatea sanitară. El conducea maşina fără a avea permis de conducere şi era deja cercetat pentru că furase de la o persoană două carduri bancare şi a efectuat operaţiuni financiare de pe ele în valoare de aproximativ 1.800 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Poliţiştii vâlceni au depistat un tânăr, de 20 de ani, care furase un autoturism, deplasându-se cu acesta pe drumurile publice din judeţ, fără a deţine permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. Ieri, 5 februarie, în jurul orei 06.00, Poliţia municipiului Râmnicu Vâlcea a fost sesizată cu privire la furtul unui autoturism din incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că, autoturismul în cauză a părăsit incinta spitalului la ora 03.30, motiv pentru care autoturismul a fost dat în atenţia tuturor poliţiştilor operativi din judeţ, care se aflau în teren. Cercetările au fost preluate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, care au constatat faptul că, autorul furtului a pornit autoturismul cu ajutorul cheii de contact, pe care a găsit-o în portiera stânga a autoturismului, acesta aparţinând unui angajat al spitalului”, arată un comunicat de presă al IPJ Vâlcea.

Conform sursei citate, în urma acţiunilor desfăşurate, autoturismul în cauză a fost depistat pe raza comunei Lăpuşata, iar lângă acesta tânărul, de 20 de ani, din comuna Ioneşti, bănuit de comiterea furtului. Se pare că acesta ar fi încercat să ajungă la domiciliul părinţilor săi, pe raza comunei Copăceni.

„Din cercetări efectuate mai rezultă faptul că, tânărul în cauză a fost transportat şi internat la Unitatea de Primiri Urgenţe, la data de 4 februarie a.c. Poliţiştii de investigaţii criminale au dispus internarea nevoluntară a tânărului, până la înlăturarea stării de pericol, fiind în imposibilitatea obţinerii unei declaraţii coerente de la acesta. În cauză, cercetările continuă, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au fost săvârşite infracţiunile de Furt calificat şi Conducerea unui vehicul pe drumurile publice, fără permis de conducere”, mai indică sursa menţionată.

Acelaşi tânăr este cercetat şi de poliţiştii de investigaţii criminale din Băbeni pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

„În fapt, la data de 3 februarie a.c. persoana în cauză ar fi pătruns într-un microbuz, ce se afla parcat pe raza oraşului Băbeni, în faţa casei persoanei vătămate, de unde ar fi sustras două carduri bancare, efectuând operaţiuni financiare de pe acestea în valoare de aproximativ 1.800 de lei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de Furt calificat şi Efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos”, potrivit comunicatului de presă al IPJ Vâlcea.

Sursa foto: IPJ Vâlcea
Sursa foto: IPJ Vâlcea
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.