Kremlinul denunţă vineri declaraţii ”foarte agresive” ale noului preşedinte american Joe Biden, la o zi după un discurs combativ faţă de Rusia, în care democratul a îndemnat la eliberarea opozantului politic rus Aleksei Navalnîi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este o retorică foarte agresivă şi neconstructivă. Regretăm acest lucru”, a declarat într-o conferinţăde presă telefonică un purtătorde cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Peskov îşi exprimă însă speranţa să mai rămână ”o bază în vederea unei cooperări, în pofida enormei cantităţi de diferende şi de diferenţe în subiecte-cheie”.

Preşedintele Biden a adoptat, în primul său discurs de politică externă, pe care l-a susţinut joi la sediul Departamentului de Stat, un ton mult mai ferm împotriva Rusiei decât predecesorul său Donald Trump.

El a anunţat că i-a semnalat preşedintelui rus Vladimir Putin faptul că ”vremea în care Statele Unite se supuneau actelor agresive ale Rusiei (...) a trecut” şi că administraţia sa va lupta împotriva ”voinţei Rusiei de a ne slăbi democraţia”.

Joe Biden nu a anunţat măsuri concrete împotriva Moscovei, însă şi-a multiplicat avertismentele, citând inclusiv cazul otrăvirii cu un agent neurotoxic de tip noviciok a opozantului politic Aleksei Navalnîi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.