Jurnalistul rus Serghei Smirnov, redactor-şef al publicaţiei independente Mediazona, a fost condamnat la 25 de zile de închisoare de către un tribunal de la Moscova, după ce a fost găsit vinovat de încălcarea repetată a legislaţiei împotriva manifestaţiilor, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jurnalistul a fost arestat săptămâna trecută cu privire la participarea la o adunare organizată la 23 ianuarie în susţinerea opozantului rus Aleksei Vavalnîi.

Serghei Smirnov a anunţat miercuri că a fost condamnat. pe contul său de Twitter, din sala de audieri a tribunalului.

Imediat după condamnare, Sindicatul rus al jurnaliştilor a cerut eliberarea jurnalistului, denunţând o hotărâre ”ilegală, absurdă şi ruşinoasă”.

Peste 80 de jurnalişti au fost arestaţi la manifestaţii în susţinerea lui Navalnîi.

Smirnov a fost condamnat la o zi după comutarea unei pedepse din 2014 la trei ani şi jumătate de închisoare - cu suspendarea - a lui Aleksei Navalni la aproape trei ani de închisoare cu privire la încălcarea controlului judiciar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.