Administraţia lui Joe Biden anunţă că Statele Unite îl recunosc pe liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido drept preşedinte legitim al acestei ţări din America Latină şi exclud să negocieze cu Nicolas Maduro, pe care-l etichetează drept un ”dictator”, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua administraţie democrată îndeamnă totodată la organizarea unor alegeri libere şi echitaile în Venezuela, în contextul în care realegerea lui Nicolas Maduro în 2018 este considerată ”frauduloasă” atât de către Washington, cât şi de către alte ţări.

Unul dintre principalele obiective ale Washingtonului este ”să ţintească reprezentanţii regimului şi pe acoliţii lor implicaţi în fapte de corupţie şi încălcări ale dreprturilor omului”, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al Departamentului american de Stat, Ned Price, în acest prim anunţ cu privire la abordarea noii administraţii faţă de Caracas după instalarea lui Joe Biden la putere.

"Nicolas Maduro este un dictator”, a subliniat Ned Price.

”Administraţia Biden-Harris vrea să susţină o tranziţie paşnică şi democratică a puterii în Venezuela, prin alegeri prezidenţiale şi legislative libere şi echitabile”, a anunţat el.

Aceste declaraţii sugerează că administraţia democrată urmează să continue, într-un fel sau altul, campania de sancţiuni lansată de către fostul preşedinte republican Donald Trump - în pofida faptului că această abordare a eşuat să-şi atingă obiectivul de a-l îndepărta pe Nicolas Maduro de la putere.

Ned Price nu a evocat însă sancţiuni petroliere similare celor impuse de administraţia Trump acestei ţări membre OPEP şi nu a îndemnat, , spre deosebire de fosta administraţie, în mod explicit la plecarea sau înlăturarea de la putere a lui Nicolas Maduro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.